DE NIEUWE OPTUM CVXDRIVE

DE NIEUWE OPTUM CVXDRIVE

Een nieuwe mijlpaal voor Case IH.

Comfortabel rijden

De vooras is voorzien van twee dempingscilinders met een slag van 110 mm en is in zadelconfiguratie op het motorcarter gemonteerd. Er wordt gebruik gemaakt van een adaptieve besturingslogica om hoge niveaus van prestatie, comfort en stabiliteit te verzekeren.

Efficiënte en beproefde motor

De nieuwe, krachtige 6,7-liter, 6-cilindermotor is ontworpen om vermogen te genereren en het brandstofverbruik te optimaliseren. De emissienormen van Fase 5 worden behaald met ons gepatenteerde uiterst efficiënte nabehandelingssysteem met alleen Hi-eSCR.

motor

Licht en krachtig

Het ontwerp van het motorcarter is de ruggengraat van de tractor. Dankzij het compacte ontwerp wordt het gewicht zo laag mogelijk gehouden: met een maximale toegelaten massa van 16.800 kg en een excellent nuttig laadvermogen van maximaal 5.500 kg. Hierdoor kan de klant ballast toevoegen wanneer dit nodig is of zware aan de voor- of achterzijde gemonteerde werktuigen gebruiken.

Getuigenis PASCAL BRAHY

"Met de Optum beschikken we over het vermogen om die pers aan de gang te houden en de densiteit te waarborgen."

LB XL | IN THE FIELD

PASCAL BRAHY / Sart-Saint-Laurent

Pascal Brahy vond het antwoord bij Case IH met de LB434. In een regio waar de graanteelt de bovenhand neemt moet men zich bewijzen in het veld. Pascal Brahy gaf ons tekst en uitleg over de competitiviteit van zijn Optum 300 CVX + LB434 combinatie.

"Elk jaar pers ik ruim 400 ha stro en aangezien de optimale momenten (zeker dit jaar) beperkt zijn, stond capaciteit met stip op nummer 1. Na 2 seizoenen kan ik zeggen dat deze pers (met baalformaat 120 op 90) mij sterk bevalt. Ze functioneert als een raket. Ik moet me niet forceren om 100 balen (420 kg bij 2,1m lengte) per uur te maken bij een snelheid van 17 à 20 km per uur. Ik kom dus uit op ruim 10 ha per uur. Voor mij is dit uiterst belangrijk omdat de concurrentie hier heel sterk speelt. Je moet je dus onderscheiden in de kwaliteit van het werk en bovendien de klanten tijdig bedienen. Met deze combinatie lukt dat bijzonder goed en de hoge capaciteit maakt het voor mij ook lonend aangezien we werken volgens een forfait per ha. Een duidelijke win-winsituatie dus.’’

PASCAL BRAHY / Sart-Saint-Laurent

 MET DE OPTUM BESCHIKKEN WE OVER HET VERMOGEN OM DIE PERS AAN DE GANG TE HOUDEN EN DE DENSITEIT TE WAARBORGEN. 

‘’Medewerkers van Case IH hebben de combinatie in het veld gefinetuned en sinds dat ogenblik hoef je er als bestuurder niet meer af te komen. Je komt niet alleen met de glimlach terug naar huis, maar ook alle klanten zijn bediend naar hun wensen. Het moet wel gezegd worden dat we streng zijn voor onszelf en dat dagelijks onderhoud een vaste waarde is om maximaal te presteren. Met de Optum 300 CVX beschikken we over het vermogen om die pers aan de gang te houden en de densiteit te waarborgen.’’

Traploze productiviteit

De continu variabele CVXDrive-transmissie op de Optum CVXDrive - eenvoudigweg de beste manier van werken. Soepel schakelen tussen groepen tussen nul en topsnelheid, geïntegreerde kruipbak en slechts 1.600 tpm bij 50 km/u. Daarnaast is de CVXDrive-transmissie ook uitgerust met actieve stopregeling, zodat u op hellingen kunt stoppen en starten zonder de koppeling of de remmen te gebruiken.

Technologisch geavanceerd

Met de geavanceerde landbouwsystemen (Advanced Farming Systems - AFS™) van Case IH kunt u uit een compleet assortiment geleidingssystemen kiezen, met nauwkeurigheidsniveaus tot 2,5 cm. De AFS Pro 700™-monitor zorgt ervoor dat u de tractor altijd onder controle hebt – bijvoorbeeld met het wendakkermanagementsysteem HMC II (Headland Management Control II) en maximaliseert uw efficiëntie bij het bedienen van werktuigen die compatibel zijn met ISOBUS klasse III.

Getuigenis PHILIPPE & CHRISTOPHE GOETGEBUER

"Via het AFS700-scherm op onze Optum en Isobus 3-connectie kunnen pers en trekker met elkaar communiceren."

PHILIPPE & CHRISTOPHE GOETGEBUER / Chièvres

PHILIPPE & CHRISTOPHE GOETGEBUER / Chièvres

Stro, koolzaad, voordroog, hooi, hennep, ... De LB434R XL-pers in combinatie met de Optum 270 CVX van loon- en akkerbouwbedrijf Goetgebuer uit Chièvres heeft het allemaal al gedaan in 1 seizoen. Naast de veelzijdigheid waren er tevens positieve reacties van de klanten want die zien het ook graag vooruitgaan. Wij sprongen mee op de trekker om te horen waar deze combinatie het verschil maakt tussen goed en nog beter.

‘’Voorheen waren we aan de slag met een 80x90 pakkenpers en dan is deze XL pers een echte metamorfose. De capaciteit is van een ander niveau en dit is een absoluut pluspunt als je ziet welk grillig weer we in 2017 hadden. Als loonwerker moet je gewoon zoveel mogelijk klanten op een dag proberen te bedienen aangezien elke minuut telt. Aangezien wij een geografisch sterk verspreid klantenbestand hebben, moeten we ook heel wat verplaatsing incalculeren. Met ruim 5 ha per uur komen we met deze XL-pers aan een mooi gemiddelde doorheen de dag. In combinatie met onze nieuwe Optum 270 CVX hebben we de perfecte combinatie om tot het uiterste te gaan in de praktijk. Hiermee kunnen we ons seizoen verlengen aangezien we simpelweg meer mogelijkheden hebben. Onze Optum heeft een grotere spoorbreedte dan andere trekkers waardoor je het stro minder gaat “vastrijden” tijdens het persen.’’

‘’Via het AFS700-scherm op onze Optum en Isobus 3-connectie kunnen pers en trekker met elkaar communiceren. De bedoeling is dat we daar volgend seizoen ten volle gebruik van gaan maken om op die manier de pers de trekker te laten aansturen. Zo haal je het maximum uit je pers-trekkercombinatie zonder de limieten te overschrijden. Ook wanneer je eens hulp krijgt van een minder ervaren chauffeur helpt deze technologie je vooruit.’’

  VIA HET AFS700-SCHERM OP ONZE OPTUM EN ISOBUS 3-CONNECTIE KUNNEN PERS EN TREKKER MET ELKAAR COMMUNICEREN. 

Configureer uw eigen Optum CVX!

Vind uw dealer

Nog vragen?

  • Dit veld is verplicht.